مظلومیت حضرت زهرا(س) به دلیل «ضعف فهم سیاسی» جامعه بود، نه فقط یکی دو نفر/ مهمترین انتقاد حضرت زهرا(س) به مردم مدینه: رفتارهای غلط را ندید میگیرند/ چرا برخی جنایات آمریکا در حمایت از داعش را ندید میگیرند؟!
حضرت زهرا(س) سیاسیترین زن تاریخ بشر است/ مگر سیاست برای دین چقدر اهمیت دارد؟
باید سوال کنیم چرا حضرت زهرا(س) تلاش کردند تا برای امت خود الگوی سیاسی باشند؟ ایشان سیاسیترین زن تاریخ بشر هستند، گریههای سیاسی و شهادت حضرت زهرا(س) در متن و صحنۀ سیاست رخ داد. مگر سیاست برای دین چقدر اهمیت دارد؟
ثواب صدقه دادن بیشتر است یا شرکت در انتخابات؟
ما همیشه میگوییم که سکولار نیستیم و شعار امام(ره) مبنی بر رابطه دین و سیاست را قبول داریم، ولی واقعاً این گونه هست؟ آیا شرکت نکردن در انتخابات را گناه میدانیم؟ آیا ثواب صدقه دادن بیشتر است یا شرکت در انتخابات؟ اگر صدقه دادن 70 نوع بلا را دفع کند، پس میزان دفع بلا توسط رأی دادن چقدر است؟ اگر دین ما ثواب صدقه دادن را بیشتر از رأی دادن بداند، به نظر بنده این دین مشکل دارد.
وقتی ارتباط «نماز جماعت» با «ولایتمداری» درک نشود، سیاست دین را متوجه نمیشویم
ما طلبهها و شاید علماء در تبلیغ ابعاد سیاسی اسلام بد عمل کردهایم. بسیار هنرمندانه سعی شده بخشهای سیاسی اسلام غیرسیاسی بیان شود. «نماز جماعت» تمرین سیاستورزی و ولایتپذیری است، اما برخی به نحو دیگر آن را معرفی میکنند. «نماز جماعت» تمرین مهمترین موضوع جامعه است، وقتی ارتباط «نماز جماعت» با «ولایتمداری» درک نشود، سیاست دین را متوجه نمی شویم.
سیاست یعنی به فکر مردم و جامعه بودن، یعنی انسان بزرگ شود و شرح صدر پیدا کند. آیا ارزش صداقت فردی بالاتر از سیاستورزی صحیح و صادقانه است؟ خیلی از اوقات اخلاق فردی را مهم میدانیم و برای اخلاق سیاسی اهمیتی قائل نیستیم، گاهی اقدامی را در تجارت، روابط اجتماعی و ازدواج بد میدانیم، ولی در سیاست بد نمیدانیم. هیچ شخصیت وزینی در میان کاسبان برای فروش کالای خودش برخی کارهای سیاستمداران را انجام نمیدهد. آیا به اخلاق در امور سیاسی نیاز نداریم؟
مردم در روز مبعث به یاد «اخلاق» میافتند نه «سیاست»/ مهمترین عامل توسعۀ اخلاق سیاست است/ ما طلبهها اسلام را بد معرفی کردهایم
مردم در روز مبعث به یاد اخلاق می افتند یا سیاست؟ در پاسخ باید بگوییم مردم در این روز به یاد اخلاق میافتند و این اسلامی است که ما طلبه ها نادرست به مردم معرفی کردهایم. مهمترین عامل توسعۀ اخلاق چیست؟ امیرمؤمنان(ع) در پاسخ میفرمایند؛ آموزش سیاست؛ رفتار سیاسیون. اگر اشتباهاتی در سیاست رخ دهد، دیگر سخنرانیهای اخلاقی نمیتواند جبران کند.
بر اساس روایات دین و قدرت دو برادر بوده که همیشه با هم هستند، هرکدام از اینها باید در کنار آن دیگری باشد، دین اساس و قدرت نگهبان آن است، آنچه که اساس نداشته باشد منهدم میگردد، چیزی که نگهبان نیز نداشته باشد نابود میشود.
البته دین و سیاست به هنگام ارتباط با یکدیگر آسیبهایی را به دنبال دارند و طبیعی است که عدهای از ارتباط دین با سیاست سوء استفاده کنند. خوارج با قرآن به جنگ امیرالمؤمنین(ع) رفتند و خیلیها در طول تاریخ از ارتباط دین و سیاست سوء استفاده کردند، اما این به این معنا نیست که اصل این ارتباط درست نیست.. در غرب هم از «آراء مردم» سوءاستفاده میشود. سوء استفاده از رابطه دین و سیاست نیز امری طبیعی است، اگر علم با سیاست نیز مرتبط شود می توان از آن سوء استفاده کرد.
مظلومیت حضرت زهرا(س) به دلیل ضعف فهم سیاسی جامعه بود نه فقط یکی دو نفر
سیاست یک رفتار جمعی است لذا فرهنگ سیاسی یک جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است، مظلومیت حضرت زهرا(س) به دلیل ضعف فهم سیاسی جامعه بود، گاهی شنیده میشود مظلومیت حضرت به یکی دو نفر بر میگردد، این صحیح نیست و علت مظلومیت حضرت ضعف فهم سیاسی مردم بوده است.
مهمترین انتقاد حضرت زهرا(س) به مردم مدینه: زود فریب میخورند و رفتارهای غلط را ندید میگیرند/ چرا برخی جنایات آمریکا در حمایت از داعش را ندید میگیرند؟
باید به دو ویژگی که حضرت زهرا(س) در مورد مردم مدینه بیان کردند توجه شود، مردم مدینه اگر حرف باطل میشنیدند زود فریب میخوردند، آنها بر رفتاری که غلط بوده نیز چشم میبستند. (قَالَتْ: مَعَاشِرَ الْمُسْلِمِینَ الْمُسْرِعَةَ إِلَى قِیلِ الْبَاطِلِ الْمُغْضِیَةَ عَلَى الْفِعْلِ الْقَبِیحِ الْخَاسِرِ؛ احتجاج/1/6)
برخی در جامعه کنونی ما جنایات امریکا و انگلیس در مورد داعش را ندید میگیرند، چرا این کار را میکنند، چرا فعلی را که ضربه میزند را ندید میگیرید، آیا انسان مجاز است رفتارهای ضد منافع جامعه را ندید بگیرد.